Отлагането ни за Шенген е политическо, заяви Р. Плевнелиев

Отлагането ни за Шенген е политическо, заяви Р. Плевнелиев
Президентът подчерта, че за България е важно да се интегрира в Шенгенската зона, за да може бизнесмени, туристи и посетители да се движат свободно навсякъде с една виза. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В България тълкуваме отлагането на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство по-скоро като политически, отколкото като технически въпрос, заяви президентът Росен Плевнелиев на пресконференция след срещата си с гостуващия у нас хърватски държавен глава Иво Йосипович.

"Защото технически очевидно за всички, включително за Европейската комисия, която многократно категорично се произнесе след направените инспекции в България, е че ние сме готови и работим ефективно и бих казал много по-добре отколкото други държави на границите си. ЕК каза категорично, че България и Румъния са технически готови и си вършат добре работата", допълни Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че за България е важно да се интегрира в Шенгенската зона, за да може бизнесмени, туристи и посетители да се движат свободно навсякъде.

#Росен Плевнелиев #Иво Йосипович #Плевнелиев #Шенген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници