Банка закрива приюта за кучета в Горни Богров

Банка закрива приюта за кучета в Горни Богров
Приютът за бездомни животни разчита на дарителска помощ. Снимка: www.zoomania.org
A A+ A++ A

В края на тази година вторият по големина приют за бездомни животни у нас ще бъде затворен. От три години той е стопанисван от българската организация Анимал Рескю София, която се издържа само от дарения и не получава финансиране от държавата и ЕС, съобщава в. „24 часа".

Имотът е частна собственост и е нает от Столичната община. Преди няколко години кметството го предостави за стопанисване на организацията. Теренът обаче е бил ипотекиран и вече е собственост на банка.

Организацията е харесала нов терен за приют. До него има градски транспорт, близо е до общинските кучкарници в Сеславци и Богров. Имотът обаче струва 210 000 евро. „Сумата е непосилна за нас. Имотът трябва и да се ремонтира. Засега най-важното е кучетата да има къде да живеят", каза Стела Райчева от Анимал Рескю София.

Организацията разчита само на дарения, за да събере парите за покупката на терена.

От организацията са категорични, че няма да оставят четириногите на улицата, нито ще ги дадат в общинските приюти. Служителите на Анимал Рескю София са 15 души, но за три години са намерили дом на 2300 кучета и са кастрирали над 5400.

#София #приют #Горни Богров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници