Няма проблем с изхранването на бежанците към момента

Няма проблем с изхранването на бежанците към момента
Бежанците регистрирани на външни адреси в София са 1786, посочи Чирпанлиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма проблеми към момента за изхранването на бежанците, които са настанени в центрове, заяви председателят на Държавната агенция за бежанците, Николай Чирпанлиев.

Чирпанлиев благодари на многото неправителствени организации, които помагат на агенцията да осигурява храна на бежанците.

"65 лева издръжка на месец на един бежанец е нищожна сума", каза още председателят на агенцията за бежанците.

Той смята, че най-необходимото в момента е да се направи ремонт на двата бежански центъра в столичните квартали "Враждебна" и "Военна рампа".

Чирпанлиев все пак посочи, че бежанските центрове вече са препълнени с дрехи и призова хората, които искат да направят още дарения, да се свържат с агенцията и да разберат от какво имат нужда точно бежанците.

Бежанците регистрирани на външни адреси в София са 1786.

"Няма никаква опасност за националната ни сигурност от това, че ще бъдат настанявани бежанци в два нови центъра – в Момчилград и в Харманли", добави председателят на агенцията за бежанците.

Той сподели и друга идея на агенцията - чрез бюрата по труда в страната да се наемат служители – технически сътрудници, които ще се занимават с процедурата по регистрация, интервюиране, превод, за да може процедурата по придобиване на статут на бежанец да се съкрати до 21 дни.

#Сирия #България #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници