Който плаща, той поръчва

Който плаща, той поръчва
A A+ A++ A

"Публиката на „Левски" никога и за нищо не е виновна, тя винаги има право!" - Георги Аспарухов - Гунди.

Твърдението на легендата на „Левски" е много вярно. Привържениците на „сините" доказаха, че на Герена те ръководят парада.

Истински цирк се разигра в залата за пресконференции на ст. „Георги Аспарухов" във вторник при представянето на новия треньор Ивайло Петев. Фенове на тима нахлуха и изгониха новия наставник.

„Г-н Петев, вие не сте желан от нас. Сваляй фланелката, чорбар. Не си ни питал дали може да носиш фланелка на „Левски"". Думи, които унижиха брутално и буквално съблякоха Петев. Унижение, обиколило цял свят. И защо – защото в интервю за столичен вестник, наставникът заявил: „Привърженик съм на ЦСКА. От дете.". ОК! Но Петев не е дошъл сам на Герена. Действията на привържениците щяха да са по-разбираеми и много по-груби, например, ако там бе седнал мразеният от всички левскари Стойчо Младенов.

Докато Петев беше събличан и блъскан, нито един човек, от тези, които са го довели, не го защити. Напротив – Иво Тонев и Наско Сираков веднага подадоха оставки или с две думи – просто си тръгнаха. Спасиха се от гнева на запалянковците. Но Петев остана. А какво го очаква занапред – предстои да видим. Ясно е само, че не е желан от великата синя публика.

Някой определиха действията им като „Срам", а други бяха безкрайно горди и доволни от случилото се.

Но истинската причина за гнева на феновете не е Петев. Той си изпати заради игрите на управляващите, които мислеха само и единствено за себе си, за своето благо и обръщаха гръб на тези, които дават мило и драго за „Левски" – на феновете. Поредицата безкрайни грешки, които бяха допуснати в „Левски" през последните години. Сменяха се треньори и играчи като носни кърпички, а ефект – никакъв. Девизът беше - „Който плаща, той поръчва". „Поръчващите" обаче, упорито настояваха тимът да се повали навръх стогодишнината си.

И почти успяха. Но на феновете им писна и решиха да вземат нещата в свои ръце. Но може би не си изкараха гнева на когото трябва.

Тъжното е, че в момента на Герена нищо не е ясно. Всичко се случва от ден за ден и то само седмица преди срещата с вечния враг ЦСКА. Дерби, което може и да не се играе.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници