Нов рекорд за потребление на ток в България

Нов рекорд за потребление на ток в България
ЕЕС има достатъчно мощности за посрещане на високия товар заради необичайните за страната минусови температури, продължаващи вече трето денонощие. Снимка: Мениджър
A A+ A++ A

Подобрен е рекордът за потребление на електроенергия, съобщиха от Електроенергийния системен оператор.

На 31 януари за 20-ия час е отчетен максимален товар в електроенергийната ни система от 7354 мегавата, което надвишава досегашния рекорд от 7270 мегавата, отчетен на 26 януари 2010 година.

Вчера българите са употребили 153 315 хиляди kWh електроенергия, а днес се очаква потреблението на страната да достигне 154 млн. kWh. Прогнозите за максимален товар за първия ден на февруари са за 7300 мегавата.

Продължава тенденцията за повишение на минималния товар в енергийно ефективните системи (ЕЕС), който в ранните часове на първи февруари бе 5700 мегавата.

С близо 6% повече електроенергия е употребена в последния януарски ден, сравнено с 30 януари, отчитат от Централно диспечерско управление към Електроенергийния системен оператор, цитирани от „Фокус“.

В ЕЕС има достатъчно мощности за посрещане на високия товар заради необичайните за страната минусови температури, продължаващи вече трето денонощие. Включени са допълнително студен резерв и водни запаси.

#електроенергия #потребление #рекорд #Електроенергийния системен оператор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »