40% от влезлите в България са сирийци - колко са от критичните държави, пита Румен Петков

40% от влезлите в България са сирийци - колко са от критичните държави, пита Румен Петков
Петков смята, че рискът от навлизането на терористични и криминални елементи в България, наред с бежанците, е огромен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ако се направи задълбочен анализ, ще видим, че не повече от 40 % от влезлите в България, са от Сирия“, заяви бившият министър на вътрешните работи, Румен Петков.

Петков смята, че рискът от навлизането на терористични и криминални елементи в България, наред с бежанците, е огромен. 

„Като общество, имаме ли представа - колко са от Алжир, Тунис, колко са от критичните държави? Единствената институция днес, която е готова да работи с бежанците, е Български червен кръст“, коменитра Петков.

„И е добре за България, че БЧК има такъв лидер, като Христо Григоров. Той, на базата на личния си авторитет в Женева, ще осигури допълнителни помощи за България“, добави още той.

„Кристалина Георгиева, освен да се усмихва, да пречи тук-там, няма какво друго да направи и не може да направи друго. На нея толкова й е капацитетът, както и на Плевнелиев, не може да й се сърдим“, каза Румен Петков.

„Трябва да се сърдим на себе си, че сме излъчили такива хора. Има хора, чиято сила е да блестят с отсъствието си, колкото повече не се появяват, толкова по-добре за тях“, заяви още бившият вътрешен министър.

Според него, ситуацията с бежанците в България не е наводнение или стихийно бедствие, а тежък процес, който тече от години.

„Фактът, че еврокомисарят по бедствията не си е дал сметка, каква заплаха има от Северна Африка за Европа, означава, че той е крайно неграмотен. Съжалявам, че го казвам, но докато не започнем да наричам нещата с истинските им имена, това е тържество на неграмотността и безотговорността“, заяви Румен Петков.

#Румен Петков #бежанци #Сирия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници