Българите и румънците стимулират немската икономика, смята Андор

Българите и румънците стимулират немската икономика, смята Андор
Българите и румънците допринасят за растежа на германската икономика, заяви еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси и интеграцията Ласло Андор. Снимка: novini.co.uk
A A+ A++ A

“Българите и румънците допринасят за растежа на германската икономика”, заяви в интервю за "Дер Шпигел" еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси и интеграцията Ласло Андор, предаде БГНЕС.

Авторитетното издание се позовава на Асоциацията на германските общини, която смята, че след падането на ограниченията за работа на българи и румънци във Федералната република, в страната могат да пристигнат много имигранти от тези две страни.

"Аз не виждам никаква опасност", подчертава еврокомисар Ласло Андор и добавя: “Точно обратното, когато германската икономика расте има много работни места. В страната идват най-вече млади хора. В това виждам само предимство и за двете страни”.

Еврокомисарят отхвърли изявлението на германския вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих, който смята, че всеки, който пристига в Гермзания, за да получава социални помощи, трябва да бъде връщат обратно

#Ласло Андор #Ханс-Петер Фридрих #помощи #заетост #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници