Испански спектакъл дава старт на Sofia Dance Week 2013

Испански спектакъл дава старт на Sofia Dance Week 2013
Седмицата на танца в София започва на 5-ти октомври. Снимка: sofiaglobe.com
A A+ A++ A

Испанският "Al Menos Dos Caras" ("Повече от две лица") е спектакълът, който ще даде силен старт на официалната програма на Sofia Dance Week 2013.

Седмица на танца в София започва на 5 октомври, събота, в Държавния музикален и балетен център от 19.00 часа. Откриващият спектакъл е на Шарон Фридман - израелски хореограф и танцьор, известен с изключително успешната му испанска танцова компания, съобщи БГНЕС.

Тази година зрителите на шестото издание на Sofia Dance Week ще могат да наблюдават близо два пъти повече спектакли от миналогодишния фестивал – общо 13. Модулите на фестивала са: "Международен", "Корейска гала", "Български шоукес", "Детски модул".

13-те спектакъла на Sofia Dance Week обхващат всички аспекти на средата – от въвеждането на най-младата публика, през обучението, правенето, възприемането и говоренето за този вид изкуство. Международните участия са испанско, шведско, британско, белгийско.

Участие и от Ню Йорк ще наблюдава българската публика тази година. Това е основаната през 1984 г. Peridance Contemporary Dance Company в Зала 1 на НДК на 18 октомври от 19.00 часа.

#Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници