"Атака" внесли законопроект за отпускане на режима на пушене

"Атака" внесли законопроект за отпускане на режима на пушене
Според нея, в ДПС има една твърда група, която е категорично против и няма да отстъпи, независимо какъв натиск се упражнява. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Атака“ е внесла законопроект за либерализирането на режима за пушене, съобщи председателката Комисията по здравеопазване, Нигяр Джафер.

„Очаквам много разгорещени дебати. Имам надежда, че Комисията по здравеопазване няма да промени своето становище, което е запазване на сегашното положение“, посочи Джафер.

„Знам, че няма лекар, който да подкрепи либерализиране на сегашния режим. Не знам обаче какво ще се случи в пленарна зала. Това винаги е била от най-бурно обсъжданите теми - разделението наистина е на пушачи и непушачи“, коментира председателката на здравната комисия.

„В групата на ДПС гласуването ще бъде по съвест, тоест ние нямаме и няма да имаме партийно решение, защото няколко пъти вече обсъждахме въпроса. ГЕРБ категорично казват, че ще подкрепят сегашното положение”, добави Джафер.

Според нея, в ДПС има една твърда група, която е категорично против и няма да отстъпи, независимо какъв натиск се упражнява.

„Загадката е БСП и колко души от тях ще подкрепят искането за обособяване отново на помещения за тютюнопушене. Всеки е абсолютно самостоятелен и може да взема решения. Ние нямаме коалиционно споразумение, с което да се обвързваме с непременно еднакви решения”, посочи депутатът.

Законопроектът не е бил разглеждан в комисията, нито в пленарна зала.

„Ако има нови внесени предложения, ще бъдат разгледани при промяна на Закона за здравето, което ще се случи в следващите седмици”, поясни Нигяр Джафер.

#закон #тютюнопушене #режим #"Атака" #ГЕРБ #БСП #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници