Браншът ще реагира срещу пиянството на британските туристи

Браншът ще реагира срещу пиянството на британските туристи
Репортер на Би Би Си показа нощния живот в Слънчев бряг. Снимка: sunny-beach.info
A A+ A++ A

Ресторантьорите с помощта на държавата обмислят мерки за спиране на „проблемите“ с британците в морските курорти. Те са само 5% от всички летовници и другите не създавали проблеми, съобщи председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, съобщава „Стандарт нюз“.

Реакцията на бранша е по повод филма на Би Би Си "Пиячка, претъпкани барове и България", която показва британци, идващи на алкохолен туризъм в Слънчев бряг.

„Филмът не излага България, а английските туристи, които са заснети“, коментира заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев. Той уточни, че в страната ни пристигат гости от над 40 държави и с никои от останалите няма подобни проблеми.

Според Благой Рагин английските младежи са около 5% от всички летовници и само с тях има такива проблеми. Той уточни, че ще се търсят варианти за спиране на проблемите с гостите от Острова.

Той предложи в туристическите ни комплекси да няма свободна продажба на алкохол в супермаркетите.

Репортерката на Би Би Си Стейси Дули реши да посети родния Слънчев бряг, тъй като той е сред топдестинациите за млади английски туристи. Стейси показва последствията от нощния живот в България. Според нея в Слънчев бряг няма правила. Тя изтъква, че алкохолът е най-евтин в цяла Европа, а баровете побират над 400 посетители.

#Слънчев бряг #Стейси Дули #Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация #Благой Рагин #Бранимир Ботев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници