НЗОК: Ще има достатъчно средства за онкоболните

НЗОК: Ще има достатъчно средства за онкоболните
Според Тодорова догодина ще има достатъчно пари за онкоболните.
A A+ A++ A

„В бюджета за догодина ще бъдат заложени достатъчно средства за лекарствата на онкоболните. В момента Касата заплаща над 350 препарата неограничено – за всички, които имат нужда“, каза в сутрешния блок на Нова телевизия в четвъртък управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова.

Тя добави, че Здравната каса е финансова институция и бюджетът й е фиксиран от парламента. „За 13-а година бюджетът на Касата е 2,690 милиарда лева и това е за всички българи, които си плащат вноските. Когато влизат нови диагнози и препарати, понякога парите не достигат“, каза д-р Тодорова.

„Някой прибра 1,5 милиарда лева. Трябва да се каже къде отидоха тези пари, защото това са парите от нашите вноски“, заяви шефката на Касата и добави, че се надява случаят да бъде разследван от прокуратурата. Според нея парите трябва да бъдат върнати.

Дянков трябва да бъде извикан и да даде обяснение. Той беше питан по темата по време на парламентарния контрол, но отказа да даде обяснение. Това ме кара да мисля, че тези пари не са отишли за здраве“, посочи тя.

#Румяна Тодорова #НЗОК #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници