Гранична полиция залови 68 нелегални сирийци за денонощието

Гранична полиция залови 68 нелегални сирийци за денонощието
Капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 2850 лица, вече надхвърлен със 189 места. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За последното денонощие служители на „Гранична полиция“ са установили общо 107 лица, преминали нелегално турско-българската граница, като от тях 68 са сирийски граждани,

Капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 2850 лица, вече надхвърлен със 189 места, предава БГНЕС.

От агенцията са предприели действия за ускоряване на процедурите за предоставяне на статут или закрила.

Един от основните проблеми в работата на РДГП – Елхово, е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците и специализираните домове на Дирекция „Миграция“ към МВР.

Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване. Предстои откриване на ремонтираното помещение за настаняване на задържани лица в РДГП – Елхово, с капацитет 200 места.

#бежанци #Сирия #граница #Турция #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници