Би Би Си засне репортаж: Пиячка, претъпкани барове и България

Би Би Си засне репортаж: Пиячка, претъпкани барове и България
Репортер на Би Би Си показа нощния живот в Слънчев бряг. Снимка: wallpapersfor.me
A A+ A++ A

Слънчев бряг измества курорти като Магалуф и Кавос, съответно на Майорка и Корфу. Това сподели репортерката на Би Би Си Стейси Дуули, която посети българския курорт, разпита работещия на място персонал и туристи.

Интервютата й са заснети в лента, посветена на алкохолния туризъм у нас под заглавие „Пиячка, претъпкани барове и България“ (Booze, Bar Crawls And Bulgaria).

Репортерката на BBC Стейси Дуули реши да посети родния Слънчев бряг, тъй като той е сред топдестинациите за млади английски туристи. Стейси показва последствията от нощния живот в България. Според нея в Слънчев бряг няма правила. Тя изтъква, че алкохолът е най-евтин в цяла Европа, а баровете побират над 400 посетители.

Репортерката разследва и лесния достъп на британските туристи до наркотици и пита какви действия предприемат властите по този въпрос. Тя също така посещава и не толкова популярните за туристите места, населени с представители на ромското общество в Слънчев бряг, което според нея е обвинявано за голяма част от престъпността в курорта. Филмът ще бъде излъчен по ВВС още два пъти до края на седмицата - в четвъртък и неделя, съобщи „Труд“.

Лентата предизвика потреса на някои английски издания, сред които „Дейли мейл“.

#Слънчев бряг #BBC

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници