Орешарски обеща да пресече контрабандните канали, да го направи, настоява КНСБ

Орешарски обеща да пресече контрабандните канали, да го направи, настоява КНСБ
Пламен Димитров обясни, че три са секторите, където напреженето е най-голямо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Това, което синдикатите очакват да видят в бюджета за 2014-а година, е дали ще има нова фискална и данъчна политика, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

"Ако това не стане, нашите критики ще стават все по-силни и ще са на принципна основа. Време е с по-радикални мерки, с промени в данъчното облагане и необлагаем минимум в плоския данък като първа стъпка към възстановяване на справедливостта в облагането. От друга страна - оставането на 700 милиона на годишна база в джоба на работещите българи. Нашето припомняне е, че Орешарски, преди да дойде на власт, заяви, че на годишна база могат да бъдат спестени около 1 милиард лева от пресичането на контрабандните канали. Нека бъдат така добри да го направят. Ние смятаме, че трябва да бъде криминализирано невнасянето на осигурителните вноски", коментира Димитров пред БНР.

Освен повишаването на минималната работна заплата синдикатите ще искат и в реалния сектор заплатата да се повиши съобразно различни критерии за различните фирми.

"Могат да бъдат договорени препоръчителни прагове и да вървим към допълнителни стъпки към двуцифрено увеличение", каза лидерът на КНСБ.

Пламен Димитров обясни, че три са секторите, където напреженето е най-голямо.

"Има три сектора, в които напрежението е изключително сериозно, съобщи той. Енергетиката и въгледобивът - икономически е дебалансирана системата. Няма как да не се вземат мерки. Железниците и българските пощи са другите сектори. Очаквам в системата на транспорта да има напрежение. Синдикатите няма да излязат самички на улицата. Ако се стигне до решения, няма да има действия. Ако обаче се натрупа - ще доведе до ескалация на напрежението във всички сектори", каза още синдикалистът.

Около 15-и октомври КНСБ ще определи своята позиция дали ще призове към национални протести.

#КНСБ #Пламен Димитров #Димитров #бюджет #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници