25 години затвор за обвиняемите за катастрофата на „Тракия”

25 години затвор за обвиняемите за катастрофата на „Тракия”
На 15 юни 2011 г. автобус по линията София–Бургас с 31 пътници се удари в мантинелата на магистрала „Тракия“, след което се преобърна и се самозапали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общо 25 години затвор постанови Бургаският окръжен съд за деветте жертви в катастрофата на автомагистрала „Тракия“ от 15 юни 2011 година, в която загинаха девет души, а други бяха тежко ранени. Осъдените са трима служители на фирма „Ентуртранс“ - собственик на фаталния автобус, предаде Дарик.

Управителят на фирмата Ениз Ченгел и ръководителят на нейната транспортна дейност Николай Точев получават присъди от 10 години. Мотивите за тях са еднакви и за двамата: „виновен за смърт на повече от един човек, заради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност при осъществяването на автомобилен превоз на пътници“ и „причиняване на средна телесна повреда на още 11 души“.

Те трябва да изтърпят наказанията в затворническо общежитие от отворен тип. В такова трябва да прекара и 5 години шофьорът на автобуса ковчег Светослав Димитров. Той е причинил смъртта на деветимата „по непредпазливост“.

#Бургаският окръжен съд #Тракия #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници