Сериалът "Четвърта власт" по-коментиран, отколкото гледан

Сериалът "Четвърта власт" по-коментиран, отколкото гледан
A A+ A++ A

Новият български сериал "Четвърта власт" предивзика бурни реакции в социалните мрежи. Най-честите коментари са на журналисти и са свързани със сюжета на филма. Коментиран е и продуцентът Найо Тицин, който получи над 2 млн. лева за субсидия от държавата, а бе един от най-активно протестиращите срещу правителството.

"Вечният сблъсък между медии и политици, изборът да се превърнеш в част от манипулацията или да се бориш срещу нея, борбата за власт, ударите под кръста, силата на независимото слово и отпечатъкът на секретните служби", така сайтът на Българската национална телевизия представя новият сериал.

Голяма част от коментаторите признават, че не са гледали филма, но са скептични за сюжета заради сценаристите, които, според тях, нямали представа от журналистика.

Друга е оценката на зрителите:

Елена Кодинова - "Не, вече наистина се ядосах. Значи, разни хора, които не са написали една дописка през живота си - да не говорим за анализ, коментар или разследване - се чувстват ужасно ОК да се гаврят с чисто професионалното възмущение на хора, прекарали от 10 до 20 години в тази професия, към тъпия сериал "Четвърта власт", създаден от хора, които не са били никога на пресконференция, не са написали една дописка през живота си, да не говорим за анализ, коментар или разследване. Това е все едно леля Гицка, санитарката, да изказва мнение за медицинската страна на нещата в сериала "Д-р Хаус". Ама наистина така изглежда".

Нора Стоичкова - "И що продуцентите на Четвърта власт не попитаха някой вестник има ли отдел Разследвания? Такова чудо няма никъде. Севда и Найо никога не са работили по вестници, иначе щяха да знаят, че при нас има само крими отдели и разни свободни валенции, които черпят инфо от службите и после го преразказват от свое име във вестника.
При нас, в реалността, де."

Валери Найденов - "Като стар вестникар, длъжен съм и аз да се изкажа за сериала "Четвърта власт". Силно съм разочарован, че не са използвали опита за роман със същото заглавие на Александър Томов. Той също е доста тъп, но там ме има лично мен като герой, макар и с друго име. Вярно, описал ме е съвсем невярно, но поне ми е направил честта да ме вкара в литературата... Но млъкни, сърце. Сериалът прави една велика грешка - не започва със секс или поне с някаква любовна история. Това може да спаси всеки некадърен сюжет, както и дървените диалози. Още повече, че в живота си го има колкото щеш, не е нужно да се преувеличава творчески..."

Иван Бедров - "Дали докато хейтиш опитващите се да правят нещо по-добро, наистина не забелязваш клоаката, в която си затънал..."

Дея Колева - "Страхотна боза сте забъркали, браво! Сценаристите очевидно не са били на нито една планьорка на истински вестник. Актьорите са от слаби по-слаби. А. Атанасов все едно играе Левски/не че няма да му отива/. Въобще Холивуд кич пръдъкшън на тема медии. Ако за едно интервю с футболен треньор, записано с GSM, което не е доказателство, се става главен редактор - аз съм камила"

Капка Тодорова - "В редакциите се пие много. и се виси по нощите. маса народ се развежда заради това. а някои колеги ги пребиват в тъмното. жалко, че напролет вероятно ще има хиляди дечица, кандидатстващи журналистика, само защото са се подмамили, че това лъскав занаят".

 

 

 

 


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници