Кортежът на турския премиер под обстрел /Обобщение/

Кортежът на турския премиер под обстрел /Обобщение/
Все още няма официално потвърждение за стрелбата срещу турския премиер Реджеп Ердоган. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Все още няма официално потвърждение за стрелбата срещу турския премиер Реджеп Ердоган. Очевидци твърдят пред турските медии, че са видели открита стрелба рано сутринта в петък по разположените охранителни постове на полицията по маршрута на движение в Истанбул на турския премиер Ердоган.

Ердоган пристигна на летище „Сабиха Гьокчен“ в Истанбул със специалния правителствен самолет „АНА“ в 01.15 часа и потегли с кортежа си към жилището си в квартал „Късъклъ“. Както е обичайно, полицията взе охранителни мерки по маршрута за движение на Ердоган в Истанбул и намиращите се мостове по него, съобщи агенция „Догу хабер ажансъ“, цитирана от „Фокус“.

Срещу очакващите конвоя на Ердоган екипи на специалните полицейски части и цивилни полицаи, поставени на моста „Мустафа Кемал“, са открити няколко последователни изстрели с огнестрелно оръжие.

Стреляно е от улица „3001“, на разстояние от около 100 метра. Полицаите са залегнали на земята и са поискали подкрепление. На мястото на стрелбата пристигат много полицейски екипи с бронежилетки от силите за специални операции. Веднага след стрелбата конвоят на Ердоган преминава през моста „Боазичи“, (първият висящ мост над Босфора), намиращ се под моста „Мустафа Кемал“, като достига безпроблемно до жилището в квартал „Късъклъ“.

На мястото на стрелбата са открити 7 празни гилзи, силите за сигурност осъществяват широкомащабна операция за залавяне на стрелеца/стрелците. Специални екипи подробно изследват с часове мястото на стрелбата и на самия мост.
Очевидец на стрелбата, работещ в близка сладкарница, разказва, че е чул изстрелите, видял е лице, което слага на кръста си пистолета, и е предупредил съпругата си да не излиза навън. „Много се изплаших“, допълва очевидецът.

По случая е започнало скоростно широкомащабно разследване. Силите на реда отказват коментар. За задържани не се съобщава.

#Реджеп Ердоган #Едроган #Турция #Анкара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници