КНСБ предвижда тежка есен с протести

КНСБ предвижда тежка есен с протести
Най-лесният и бърз начин да стигнат пари до джоба на работещите българи е въвеждането на необлагаем минимум в плоския данък, заяви председателят на КНСБ.
A A+ A++ A

Очаквам тежка есен, протести в много сектори и браншове. Почнаха в пощите, според мен ще следват и във въгледобива, ще продължат в цялата енергетика, която е силно дебалансирана и никакви решения не помагат. Има напрежение в транспорта – железниците са на прага на колапса“, коментира председателят на КНСБ Пламен Димитров, предава „Фокус“.

Много сектори очакват решения. Ако няма такива в тези седмици, ще има социални бунтове“, заяви Димитров.

Ако няма намерение да се внесе яснота и прозрачност кой управлява държавата, няма да има дълъг живот и това правителство, и този парламент“, смята председателят на КНСБ.

„Готвим нашата стратегия за исканията си. Даваме време в следващите две-три седмици до 15 октомври да преговаряме и да видим дали имат намерение да вземат някои от нашите искания в социалната сфера и в икономиката. Междувременно синдикатът ще определя своите стъпки във всички сектори и сфери. Има напрежение“, добави Димитров.

„Най-лесният и бърз начин да стигнат пари до джоба на работещите българи е въвеждането на необлагаем минимум в плоския данък. Така ще могат между 600 и 650 милиона лева на годишна база да останат в джобовете на всички работещи българи. Искаме в бюджета за следващата година да има увеличение на бюджетните заплати поне с 10% на фонда“, отбеляза Димитров и добави, че исканията ще бъдат връчени на МС и парламента.

„Български пощи“ не са изолиран остров в нашата мила родина. В цялата икономика, и в държавния сектор, има интереси, които влияят. Искаме те да бъдат отворени и сложени на масата. Кой какви интереси има – не сме врачки да гадаем, но има опити за подобни намеси. Всички структури, в които има такъв интерес, да бъдат така добри да го заявят“, посочи Пламен Димитров.

Ще искаме среща с министър-председателя, финансовия министър и министъра на транспорта, след като завърши заседанието на кабинета“, заяви председателят на КНСБ.

#КНСБ #Пламен Димитров #правителство #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници