Над 40% от новите хотели по морето остават незавършени

Над 40% от новите хотели по морето остават незавършени
Над 40% от новите строежи на хотели по морето остават незавършени, показват данните от Камарата на строителите. Снимка: news.expert.bg
A A+ A++ A

Над 40% от новите строежи на хотели по морето остават незавършени, показват данните от Камарата на строителите, съобщи profit.bg. В района на Слънчев бряг, Равда и на юг - в Созопол и Приморско замразените строежи са десетки.

Основната причина за това е некачествено проектиране и строителство тип “балкон до балкон“, което отблъсква все по-претенциозните купувачи. Официалният брой на замразените строежи може да се окаже още по-голям, предаде bTV.

"Построиха се много грозни сгради с лошо качество. Това се случи до 2009 г., когато се втурнаха да строят всякакви хора. Случайни строители, които донесоха много, много лош имидж на нашия сектор", обясни Николай Николов от Камарата на строителите. Според брокери не само чуждестранните клиенти, но и българските купувачи са по-капризни, а трета и четвърта линия вече не попадат в плановете им за втори дом.

Според строителите причина за отлива на купувачи на имоти по морето са и нереално високите цени, на които се продават по-ниският клас апартаменти.

#Николай Николов #Слънчев бряг #сгради #хотел #балкон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници