ГЕРБ довели болниците до колапс, твърди министър Андреева

ГЕРБ довели болниците до колапс, твърди министър Андреева
Министърът на здравеопазването Таня Андреева заяви, че ГЕРБ са докарали болниците до предсмъртно състояние. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Таня Андреева отправи критика към управлението на ГЕРБ, което според нея е довело болниците ни до предсмъртно състояние, предаде БГНЕС.

Министър Андреева каза това по повод доклада на Световната банка, че българинът доплаща най-много за лечение в болниците. "Когато се представяше този доклад, аз бях много изненадана.

Като човек от системата зная, че се доплаща за много видове дейности извън пък и част от тях за здравно осигурените. Истината е, че Световна банка дава 6 % като допълнително финансиране на всеки един от джоба ни и предупреждава, че при достигане на 10 процента – това би значело катастрофа, твърди Андреева.

„Нашата роля е да спрем фалитите и да спасим големите болници, през които минават 90 % от пациентите. И ако онези милиард и 400 милиона не бяха откраднати от правителството на ГЕРБ, днес щяхме да имаме възможност да въведем втори стълб на здравно осигуряване, който да вкара допълнителни средства в системата и болниците нямаше да са в това предсмъртно състояние", допълни Андреева.

#ГЕРБ #Таня Андреева #банка #болници #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници