„Отчуждение“ атакува кинофестивала в Южна Корея

„Отчуждение“ атакува кинофестивала в Южна Корея
Снимка: www.avtora.com
A A+ A++ A

Българската драма „Отчуждение“, която в началото на  септември спечели две награди на кинофестивала във Венеция, продължава международното си представяне с участие на кинофестивала в Бусан, Южна Корея, съобщава „Дневник“.

Филмът на Милко Лазаров ще има четири прожекции във втория по големина град на страната – две на 6 октомври и по една на 5-и и 11-и, а представянето му е в рамките на модула Flash Forward.

Кинофестивалът в Бусан (3-12 октомври) е смята за един от най-големите филмови форуми в Азия. Той е основан през 1996 г., като основно е насочен към младата аудитория и постиженията на утвърждаващите се в момента режисьори.

Драмата „Отчуждение“ разказва за възрастен грък, който пътува към България, за да купи едно все още неродено дете за 10 хиляди лева. Сюжетът, създаден от Лазаров, писателя и драматург Георги Тенев и по-познатия като актьор Китодар Тодоров, проследява също така емоционалното състояние на бременната жена (Мариана Жикич), а в ролята на нейния глухоням брат е Ованес Торосян.

В Италия продукцията завоюва специална награда „Европа синемас лейбъл“ и отличие за най-добър режисьор от Федерацията на европейските критици на кинофестивала.

През март „Отчуждение“ спечели приза за най-добър български филм на „София филм фест“.

#Южна Корея #Милко Лазаров #Георги Тенев #Китодар Тодоров #Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници