Олигарси убили митрополит Кирил заради земите на църквата, твърди блогър

Олигарси убили митрополит Кирил заради земите на църквата, твърди блогър
Митрополит Кирил беше открит удавен край местността Траката близо до Варна в началото на юли. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В България не можеш да си олигарх, без да владееш земите на църквата. Това е основният мотив за убийството на митрополит Кирил Варненски, твърди блогърът Светльо Ангелов-Портос.

„Дядо Кирил бе единственият, който се противопостави на правото на друг свой колега да продава тези земи. Той бе и единственият, който най-силно се противопостави на разкола, защото тогава битката бе за имотите на Българската православна църква“, коментира Портос, цитиран от „24 часа“.

Ангелов твърди също, че двамата водолази, които са участвали в изваждането на тялото на мъртвия митрополит Кирил, са се удавили дни след неговата кончина.

Според Портос става въпрос за 26-годишния професионален водолаз, чието тяло бе извадено от морето на 19 юли т.г. Той загинал при неизяснени обстоятелства, а единственото, което тогава се разбра по случая, бе, че се е гмуркал, за да освободи закачени мрежи на свои приятели рибари.

Вторият водолаз е 43-годишен, чието име е Белослав. Пред свои близки той съобщил, че митрополит Кирил е бил убит. Според водолаза по време на изваждането на трупа от морето по главата на владиката е имало отоци. Този водолаз според Светльо Ангелов, който ползва информация от варненска попадия, също бил намерен удавен в устието на река Камчия. В четвъртък от полицията във Варна отказаха да коментират случая. Според тях не може да се намери връзка между удавянето на двамата професионални водолази и смъртта на митрополит Кирил.

Митрополит Кирил беше открит удавен край местността Траката близо до Варна в началото на юли.

Официалната версия за кончината на дядо Кирил е удавяне вследствие на хипотермия – гмурнал се на дълбочина със силно студено течение.

#митрополит Кирил #Кирил #Светльо Ангелов-Портос #Портос #Ангелов #Траката #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници