Личен и политически интерес стоят зад атаката срещу мен, твърди Богомил Манчев

Личен и политически интерес стоят зад атаката срещу мен, твърди Богомил Манчев
Богомил Манчев. Снимка: „Труд“
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на „Риск инженеринг“ Богомил Манчев смята, че зад акцията на прокуратурата може да стои както личен, така и политически интерес. Коментарът бе направен в предаването „Здравей, България“  по Нова телевизия.

Прокуратурата, ДАНС и МВР извършиха обиск в офисите на „Риск Инженеринг“ на бизнесмена Богомил Манчев в петък сутринта. Причината е за злоупотреби в сферата на енергетиката.

През тази седмица се очаква да продължат следствените действия по акцията АЕЦ „Белене“. По случая трябва да бъде разпитан Богомил Манчев, защото компанията му е консултант по проекта.

Манчев се свързва с интерeси в атомната енергетика и строителството на централи у нас. Той е инженер и специалист по ядрена енергетика. В чужбина той е сочен за един от олигарсите в България.

Бизнесменът е разследван във връзка с консултанските договори за спрения проект АЕЦ „Белене“, за който министрите Делян Добрев от кабинета на Бойко Борисов и Асен Василев от назначения от Росен Плевнелиев служебен кабинет с премиер Марин Райков са продължавали да плащат. За целия период са платени над 13 млн. лева.

През уикенда стана ясно, че трима души са били арестувани в рамките на акцията на ДАНС и прокуратурата във фирми, свързани с проекта АЕЦ „Белене". За 24 часа бяха задържани бившите изпълнителни директори на Националната електрическа компания (НЕК) Крум Анастасов и Иво Лефтеров, както и Събин Събинов, изпълнителен директор на компанията „Уорли Парсънс", наета да упражнява строителен надзор по проекта. Засега срещу тримата няма да бъдат повдигнати обвинения, защото се изчаква анализът на иззетите при акцията в петък документи.

#Бойко Борисов #Делян Добрев #прокуратурата #МВР #ДАНС #Риск инженеринг #Белене #Манчев #Богомил Манчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници