Гигинският манастир махна образа на Цветан Василев, той сам поискал

Гигинският манастир махна образа на Цветан Василев, той сам поискал
Изображението на Цветан Василев в манастира. Снимка: „Фейсбук“
A A+ A++ A

Ръководството на Гигинският манастир изтри образа на един от ктиторите си - бизнесмена Цветан Василев. Банкерът сам е поискал портретът му да бъде заличен, след като снимки от обителта предизвикаха бурна реакция в медиите и интернет, предаде Дарик.

Отец Никанор - един от монасите в манастира, нарече атаката срещу ктиторския портрет на банкера „безобразна простащина“.

Според монаха религиозното невежество на българите и липсата на ценности са причината за острата реакция най-вече в интернет.

„След като конкурентите му не успяха да го победят на пазара, сега опитват с очерняне по медиите“, коментира още отец Никанор, който е загърбил професията на брокер в светския си живот.

Отец Никанор сравни с вкус на гнила ябълка атаката в интернет и в медиите срещу изрисувания ктиторски образ на банкера Цветан Василев, дарил над 500 000 лева на Гигинския манастир.

„Безобразна простащина. Това светотатство, което извършиха - да влизат, да показват този човек, който е много свестен и качествен. Делото, което е направил, ще остане за поколенията. Това нещо ще трябва да се стимулира, това дарителство на богатите хора. Тези, които са против него и му скроиха това омерзително нещо, ги няма никъде нарисувани, защото никъде нищо не са дали и не са построили. Що за учудване е, че един ктитор, не говоря за обикновен дарител, се изписва. Това е нещо съвсем нормално“, коментира още той.

#Цветан Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници