Водолазите, извадили митрополит Кирил, също се удавили

Водолазите, извадили митрополит Кирил, също се удавили
Тялото на Варненско-Преславския митрополит Кирил е намерено на плажа край местността Траката във Варна. При първоначалния оглед не са открити следи за насилствена смърт. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двамата водолази, които са участвали в изваждането на тялото на мъртвия митрополит Кирил, са се удавили дни след неговата кончина, съобщи в блога си за православното християнство le-mousquetaire.blog-spot.com варненецът Светльо Ангелов-Портос, съобщи в. „Монитор“.

Според Портос става въпрос за 26-годишния професионален водолаз, чието тяло бе извадено от морето на 19 юли т.г. Той загинал при неизяснени обстоятелства, а единственото, което тогава се разбра по случая, бе, че се е гмуркал, за да освободи закачени мрежи на свои приятели рибари.

Вторият водолаз е 43-годишен, чието име е Белослав. Пред свои близки той съобщил, че митрополит Кирил е бил убит. Според водолаза по време на изваждането на трупа от морето по главата на владиката е имало отоци. Този водолаз според Светльо Ангелов, който ползва информация от варненска попадия, също бил намерен удавен в устието на река Камчия. В четвъртък от полицията във Варна отказаха да коментират случая. Според тях не може да се намери връзка между удавянето на двамата професионални водолази и смъртта на митрополит Кирил.

Митрополит Кирил беше открит удавен край местността Траката близо до Варна в началото на юли.

Официалната версия за кончината на дядо Кирил е удавяне вследствие на хипотермия - гмурнал се на дълбочина със силно студено течение.

#митрополит Кирил #Траката #Варна #Светльо Ангелов-Портос #Портос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници