Даниел Чипев поема Дирекция „Информация“ в БНТ

Даниел Чипев поема Дирекция „Информация“ в БНТ
Даниел Чипев е новият шеф на най-голямата дирекция в БНТ – „Информация“. Снимка: zar.bg
A A+ A++ A

Даниел Чипев е новият шеф на най-голямата дирекция в БНТ - „Информация“, съобщиха от медията, съобщи БГНЕС. Дългогодишният водещ и продуцент на новини и публицистични предавания поема ръководството на звеното, което включва три продуцентски направления – „Новини“, „Актуални предавания“ и „Спорт“.

До този момент дирекцията оглавяваше водещият на „Панорама“ Бойко Василев, който беше временно изпълняващ длъжността. Чипев се заема с реализирането на поредица от промени, които ще продължат да залагат на увеличаващото се обществено доверие и авторитет на телевизията, запазената марка на емисиите „По света и у нас“ и публицистиката, плурализма, обективността, балансираната, но и остра журналистика.

Основният акцент в стратегията на новия шеф на информационната дирекция е журналистиката от центъра на събитията, докато те се случват, което е и една от характеристиките на модерната телевизия. Една от промените, които вече са в ход, е новата визия и концепция на сутрешния блок „Денят започва“.

Часовият пояс от 6,30 до 9,00 ч. има нови водещи в лицето на Ася Методиева и Росен Цветков. Освен промяната в сутрешния блок Чипев вече реализира друга своя идея, а именно – публицистичния блок „Още от деня“, който ще разшири своя часови пояс, за да намери баланса между новините и коментарите.

#концепция #Ася Методиева #Росен Цветков #Новините

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино