Строителният бранш е на автопилот от 20 г., смята министър Иван Данов

Строителният бранш е на автопилот от 20 г., смята министър Иван Данов
Според министъра на инвестиционното проектиране строителният бизнес у нас е на автопилот от 20 г.
A A+ A++ A

„Моето предложение за новото Министерство на инвестиционното проектиране беше да се казва Министерство на строителството. Строителната индустрия в България, проектирането е оставено на автопилот повече от 20 години“, каза пред Нова телевизия министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов.

По думите му създаването на Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) е решение на НС, преди той да е бил ангажиран с неговото създаване. Според Данов в природата празно няма и МИП се създава във вакуум.

„За регионалното развитие във всяка една европейска държава има министерство, което планира в големи мащаби, развитие на територията между регионите, развитие на инфраструктури. Големите мащаби, това е напасване на развитието на територията“, заяви Данов. Той уточни, че МИП прави конкретното проектиране на конкретни проекти, а Министерството на регионалното развитие се занимава с планиране.

За Джейхан Ибрямов, който е назначен за зам.-министър на МИП, Данов каза, че е започнал с концепция за структурата. „В МИП преди да се назначи конкретен човек, се вижда първо за какво трябва този човек. Идеята е вторият заместник-министър да поддържа тесни контакти с общините и кметствата.

Ибрямов познава работата на общинските съвети, защото е работил в сдружението на общините“, добави Данов. По повод скандала с получени помощи за безработица във Франция за периода 2004-2005 г. Данов уточни, че тече разследване на прокуратурата и ще изчака то да завърши. Той отказа коментар и подчерта, че парите наистина са били превеждани, но той не ги е ползвал.

#Иван Данов #МИП #Джейхан Ибрямов #строителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници