Фалшив сигнал, че Анонимните са хакнали сайта на правителството

Фалшив сигнал, че Анонимните са хакнали сайта на правителството
A A+ A++ A

Фалшив сигнал, че Анонимните са хакнали сайта на правителството, заля Мрежата тази вечер. В много сайтове се появи новината, че българската организация на бунтарите в нета е ударила интернет страницата на българското правителство. Цитира се съобщение в една от десетките страници във Фейсбук, които претендират, че представляват Анонимните в България и че са свалили сайта на Министерски съвет. Съобщението гласи следното (публикуваме текста без редакторска намеса):

Здравей народе на България.Ние сме Анонимните

Днес ние решихме да свалим сайта на правителството ,защото смятаме ,че закона за продажба на българска земя на чужденци е в ущърб на народа и родината ни.И ние като българи споделяме мнението на сънародниците си ,че земята ,която прадедите ни са бранили с кръвта си,земята на родината ни НЕ СЕ ПРОДАВА!Ние винаги сме били и винаги ще бъдем на страната на народа си!Абсолютно подкрепяме всеки протест и инициатива,която цели отмяната на този анти-български закон ,който ще влезе в сила от 01.01.2014г.

Това е извадка от новата унгарска конституция,за която смятаме,че трябва да бъде добавена дословно и в българската конституция:

"Всички природни ресурси, особено земеделската земя, горите и питейната вода, както и биологичното разнообразие - по-специално местни растителни и животински видове и културни активи са част от общото наследство на нацията и дълг на държавата и на всеки човек е да го защитава, поддържа и запазва за бъдещите поколения."

Ние сме Анонимните!

Ние сме легион!

Ние не забравяме!

Ние не прощаваме!

Очаквайте ни!

В част от публикациите се посочва, че сайтът на правителството е бил хакнат между 11,20 и 13,15 часа в сряда. Уточнява се, че и след 22 ч. в сряда страницата на правителството се отваря трудно. Проверка на Novinite.bg установи, че интернет страницата на българското правителство се отваря без проблем към часа на публикуване на настоящата информация.

IT експерти уточниха за Novinite.bg, че е възможно да става въпрос за временни пропадания на интернет-връзката на потребители, опитващи се да влязат в сайта на правителството, или пък просто за недоказани с факти твърдения за хакерска атака.

Възможно да е имало атака, но, ако изобщо е имало такава, то тя по-скоро е била от типа DDoS, при който не става въпрос за "сваляне" на сайта, а за изчерпване на ресурсите на сървъра за определен, обикновено кратък период от време.

#Анонимните #сайт #правителство #България #Атака #хакери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници