Брюксел въвежда контрол върху борсови инструменти

Брюксел въвежда контрол върху борсови инструменти
Брюксел въвежда контрол върху финансови и борсови инструменти. Снимка: news.expert.bg
A A+ A++ A

Хиляди финансови инструменти, вариращи от петрол, ориз, какао, кредитни показатели и лихвите по ипотеките, на обща стойност повече от 1000 трлн. долара, ще бъдат регулирани за първи път по предложение на Брюксел, предаде darikfinance.bg.

Според плана на надзорните органи ще бъдат предоставени правомощия да изземват документи, сведения за търсенето на пазара, да получават достъп до системите на търговците, да спират търговията на съответните финансови инструменти, да замразяват активи и да поправят допуснати грешки при отчитането на референтите стойности.

Редица инвеститори и доставчици на информация предупреждават, че прекалено строгите правила ще направят по-малко пазарни стоковите и фондовите индекси и дори ще ограничат достъпа до информация от пазарите.

Документ на ЕК, публикуван в сряда, стига по-далеч от всеки друг международен стандарт за прекратяване на саморегулирането и затягане на задълженията на всички, които имат участие във формирането на пазарните индекси, пише Financial Times.

#ЕК #Брюксел #грешки #индекси #стойности #пазари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"