„Радикално крило на протеста „Народовластие“ организира протест срещу концесиите за златодобив

„Радикално крило на протеста „Народовластие“ организира протест срещу концесиите за златодобив
Организаторите на протеста предлагат да се създаде национална геоложка агенция и държавни минни компании, които да проучват и експлоатират находищата на полиметални руди. Снимка: bg-draga.com
A A+ A++ A

Радикално крило на протеста „Народовластие“ организира протест срещу концесиите за добив на злато пред Министерството на икономиката и енергетиката, предава „Стандарт“.

От сдружението смятат, че „ниските концесионни такси са в ущърб на българската държава, а от там и на българския народ“, и настояват държавата „да отмени концесиите на националните богатства, дадени в ръцете на частни фирми“, позовавайки се на Конституцията.

„Ако се премахнат концесиите и експлоатацията на подземните ни богатства премине в държавни ръце, това би спомогнало за по-бърз изход от перманентната финансова и икономическа криза, в която живеем през последните близо 24 години“, посочват организаторите.

Те съобщават, че са внесли ясни и точни предложения в Министерския съвет и Министерството на икономиката и енергетиката, с които настояват да се прекратят концесиите на полиметалните руди, а също така да се спрат всякакви приватизационни и концесионни сделки с държавно и общинско имущество.

„Нашите аргументи са, че държавата може сама да разработва находищата на полиметални руди и че печалбата от тях трябва да остава в България, за да се инвестира в развитието на икономиката на нашата страна, да може по-бързо да излезем от кризата“, казват организаторите на протеста.

Те предлагат да се създаде национална геоложка агенция и държавни минни компании, които да проучват и експлоатират находищата на полиметални руди.

#злато #златодобив #концесии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници