“Сова Харис”: Ако изборите са днес, БСП има 20,9%, а ГЕРБ-17.9%

“Сова Харис”: Ако изборите са днес, БСП има 20,9%, а ГЕРБ-17.9%
Ако изборите бяха днес, БСП щеше да получи подкрепата на 20.9 на сто от избирателите, а ГЕРБ 17.9%. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Ако изборите бяха днес, БСП щеше да получи подкрепата на 20.9 на сто от избирателите, а ГЕРБ 17.9%, сочат данните от изследване на “Сова Харис”, предаде БГНЕС.

ДПС щеше да получи подкрепата на 6.2 на сто от избирателите, а НФСБ-2.3, Атака-2.1 и ДСБ-1.3. "Трябва да отбележим, че одобрението за БСП превишава с около 6% това за ГЕРБ, което означава, че столетницата има значително по-голям резерв. Засега подкрепата за ДПС стои на своето обичайно ниво, а националистите разпределят влиянието си между няколко формации", се казва в анализа на изследването на социолога Васил Тончев, публикуван в днешния брой на в. "Преса".

Изразени в абсолютни числа, подкрепата за БСП в момента може да се оцени като 1,1 – 1,2 млн. гласа, а тази за ГЕРБ – около 1 млн. гласа. “Разбира се, различни фактори ще оказват влияние на това съотношение, но устойчивостта на картината показва, че отсега нататък евентуална промяна ще става бавно и постепенно, а не с резки скокове”, подчертава Тончев.

#БСП #ГЕРБ #НФСБ #Атака #ДПС #Васил Тончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници