Въвеждат нови условия за получаване на детски надбавки

Въвеждат нови условия за получаване на детски надбавки
Помощите за деца вече са с нови условия. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Нови условия за получаване на месечни помощи за дете влизат в сила с началото на новата учебна година.

До края на октомври родителите на деца на 5 и 6-годишна възраст трябва да представят удостоверение, че децата са записани за задължителната предучилищна подготовка, съобщи бТВ.

През новата учебна година "детските надбавки" от 35 лева за деца на 5 и 6-годишна възраст ще се дават, само ако посещават редовно задължителната предучилищна подготовка.

От Агенцията за социално подпомагане дават срок до 31 октомври на родителите да представят удостоверение, че са записали децата си за предучилищна.Удостоверението се издава от детската градина или училището. Ако детето има повече от 3 отсъствия на месец по неуважителни причини, то "надбавките" за съответния месец ще бъдат спирани.

Ако детето се премести в друга градина или училище, то директорът на новото учебно заведение е длъжен в 14-дневен срок да уведоми социалните.

Новите правила няма да засегнат децата, чието здравословно състояние не позволява да посещават учебни заведения, за тях се представя само решение на инспектората по образование, че обучението е отложено.

#помощи #детски надбавки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници