Фандъкова: Заводът за отпадъци ще бъде направен в предвидените срокове

Фандъкова: Заводът за отпадъци ще бъде направен в предвидените срокове
Според Фандъкова няма забавяне по сроковете за изграждане на завода. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Обжалванията на процедури за изграждането на завода за отпадъци в София са предвидени в графика и няма забавяне на сроковете. Столична община ще реагира много бързо след решението на Върховния административен съд, защото до края на годината трябва да сключим договора.“

Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в четвъртък, след срещата си с вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова, предаде „Фокус“.

„Аз разбирам притеснението на вицепремиера Златанова, но няма забавяния в сроковете“, подчерта Фандъкова. Столичният кмет благодари на вицепремиера за срещата и за консултативния разговор, макар и времето да е било напрегнато и малко.

На срещата Фандъкова е запознала Златанова с развитието на проектите в този програмен период, които общината изпълнява, сред които е и проектът за изграждане на завода за отпадъци. До края на месеца вицепремиерът Златанова ще посети първата фаза на проекта, а именно изградените две инсталации.

„Запознах вицепремиера и с приоритетите ни и за следващия програмен период. Ще изпратим подробно разписани приоритети както за големите проекти, така и за проектите за регионално развитие на база на интегрирания план за градско възстановяване и развитие“, посочи още Йорданка Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #Зинаида Златанова #София #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници