Платен протестиращ: „Атака“ дава по 5 лева, БСП и ГЕРБ – по 20

Платен протестиращ: „Атака“ дава по 5 лева, БСП и ГЕРБ – по 20
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вземал съм пари да ходя на протести и от „Атака“, от БСП и от ГЕРБ. Наемат ни чрез агенция за статисти, Волен дава само 5 лева, социалистите и хората на Бойко – 20, призна чистосърдечно 18-годишният Георги Флоров пред Нова телевизия.

„Като мен има много по протестите. Даже повечето се познаваме. Набират се от агенции за статисти. Първото ми участие бе през февруари. Наеха ме „Атака“. Имаше и много възрастни хора. Плащаха по 5 лева. Сумата е малка, защото част от нея отива в агенцията, иначе не знам колко получава тя“, разказа Флоров.

Младежът обясни, че е участвал в протеста на 19 февруари, когато се стигнало до сблъсъци.

„Групата, която отиваше към паметника на Левски на „Атака“, бе платена. Трябваше да ходим и да викаме. Не са ни карали да чупим и да хвърляме камъни, но ако от полицията ни нападнеха, трябваше и ние да нападаме“, разказа Флоров.

Той разказа, че парите за протеста на „Атака“ ги раздавали при НДК, дали и парче пица. Събирали по-яки момчета от фитнесите, но те вземали повече пари, защото вършат повече работа. Момчето добави, че ако те харесат, ти се обаждат за ново „участие“.

„Следващия път, когато ме извикаха, протестирах в подкрепа на правителството на ГЕРБ. Това беше на другия ден, когато правителството на Бойко Борисов подаде оставка. Тогава ми дадоха 20 лв. За подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски ми предлагаха по 20 лв.“, добави той.

Младежът изведнъж се осъзнал, че е привърженик на ГЕРБ, и вече категорично отказвал да взема пари за участие в протести.

„Но за някои хора тези 20 лева са жизненоважни, има възрастни, друг доход нямат“, разказа младежът.

 

#Атака #БСП #ГЕРБ #Флоров #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници