Шотландецът, убил Станислав, остава в ареста

Шотландецът, убил Станислав, остава в ареста
Видинският окръжен съд остави в ареста шотландецът, който уби 11-годишно момче в село Лагошевци. Снимка: "Труд"
A A+ A++ A

Видинският окръжен съд остави в ареста шотландецът, който уби 11-годишно момче в село Лагошевци.

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови Видинският окръжен съд за Дейвид Брайсън, който удуши 11-годишния Станислав, съобщи вестник „Труд".

71-годишният шотландецът заяви пред съда, че съжалява за престъплението, което извършил в състояние на афект.

Убиецът и служебната му защита поискаха по-лека мярка. Един от аргументите бе, че чужденецът няма да избяга или да се укрие.

Дейвид имал възможност да стори това преди да бъде задържан и дори обясни, че разпитвал какви самолетни полети има за Великобритания, но не заминал.

При разглеждане на мярката стана ясно, че само след броени дни - на 30 януари, на Дейвид изтичал статута му на чужд гражданин, пребиваващ у нас.

Шотландецът, който живее в селото от пет години, се провалил на детектора на лъжата и след това направил пълни самопризнания пред окръжен съдия във Видин.

При следствен експеримент той направил пълна възстановка на престъплението. Мъжът запазил пред разследващите пълно самообладание и държанието му било хладнокръвно, разказаха от полицията.

Той убил момчето в деня на изчезването му. Около 16.30 часа Станислав отивал да занесе храна на възрастен мъж от селото, а пътят му минавал покрай имота на чужденеца.

Излязъл на улицата, провокиран от скимтенето на кучето си, видял момчето, за което се съмнявал, че тормози кучето, и го хванал за врата, за да го души.

Влачил детето, душейки го, към полето, където изхвърлил трупа в дола и се прибрал в дома си. Пред разследващите той разказал още, че подозирал, че детето иска да отрови животното.

#самопризнание #полиция #Лагошевци #убийство #Станислав #Дейвид Брайсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници