Шотландецът убил Станислав заради кучето си

Шотландецът убил Станислав заради кучето си
71-годишният шотландец призна, че е убил 11-годишния Станислав от видинското село Лагошевци, защото мислел, че момчето иска да отрови кучето му. Снимка: МВР
A A+ A++ A

71-годишният шотландец призна, че е убил 11-годишния Станислав от видинското село Лагошевци, защото мислел, че момчето иска да отрови кучето му.

Британският гражданин е обвинен в умишлено убийство, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Има достатъчно доказателства, че 71-годишният британски гражданин Д.Б. е предполагаемият убиец на 11-годишния Станислав Мирчов от видинското с. Лагошевци, съобщиха на пресконференция шефът на областната полиция комисар Марчо Марков и зам.-окръжният прокурор Владислав Влашев.

Шотландецът, за когото стана ясно по-рано, че се казва Дейвид и живее в селото от пет години, е разпитан с детектор на лъжата, на който се провалил и след това направил самопризнания пред окръжен съдия във Видин.

При следствен експеримент той е направил пълна възстановка на престъплението. Мъжът запазил пред разследващите пълно самообладание и държанието му било хладнокръвно, разказаха от полицията.

Той убил момчето в деня на изчезването му. Около 16.30 часа Станислав отивал да занесе храна на възрастен мъж от селото, а пътят му минавал покрай имота на чужденеца.

Излязъл на улицата, провокиран от скимтенето на кучето си, видял момчето, за което се съмнявал, че тормози кучето, и го хванал за врата, за да го души.

Влачил детето, душейки го, към полето, където изхвърлил трупа в дола и се прибрал в дома си. Пред разследващите той разказал още, че подозирал, че детето иска да отрови животното.

Засега не са събрани достатъчно доказателства, които да уличават 71-годишния мъж в блудствени действия с момчето, а самият той отрича. Съдебно-психиатрична и психологическа експертиза ще установи вменяемостта на шотландеца.

Тази сутрин прокурор Влашев е внесъл искане за налагане на постоянна марка „задържане под стража“ на обвиняемия. Проверява се има ли данни за извършени други престъпления от него в Европейския съюз.

„Днес се очаква във Видин да пристигнат представители на британското посолство за среща с него“, каза Влашев.

Дейвид Б. живее сам от пет години в село Лагошевци, купил си къщата по обява в интернет.

Той обяснил на полицията, че е работил като компютърен специалист в Германия и сега е пенсионер.

Издирването на Станислав продължи 17 дни, след като излязъл от вкъщи на 4 януари. Тялото му бе открито в пресечена местност в землището на селото, в стръмен дол, на 21 януари.

Според заключението на експертизата детето е било удушено, а по тялото има следи от евентуално сексуално насилие.

#Станислав #убийство #Лагошевци #полиция #комисар #Марчо Марков #зам.-окръжният прокурор #Владислав Влашев #Влашев #куче #самопризнание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници