Жителите на Говедарци блокираха пътя до Мальовица, преброиха 5 000 дупки в шосето до хижата

Жителите на Говедарци блокираха пътя до Мальовица, преброиха 5 000 дупки в шосето до хижата
Хижа Мальовица. Снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

Жителите на село Говедарци блокираха за три часа тази сутрин пътя от селото до хижа Мальовица. Те искат да привлекат вниманието на институциите, от които зависи ремонтът на пътя до хижата. Протестиращите твърдят, че той не е поправян цели 45 години, а лошото му състояние пречи на единствения поминък в района - туризма, предаде БНТ.

Над 5 000 - толкова дупки преброили хората от Говедарци по тринайсеткилометровия път от селото до хижа Мальовица. Дупки, които те преодоляват по няколко пъти на ден. Направили подписка с икане за ремонт на пътя, внесли я в Министерския съвет, но нищо не последвало. Затова днес между 9 и 12 часа те блокираха пътя и спряха движението от и за хижата.

Пътят за Мальовица не е правен откакто е създаден, от 68-ма година, няма нито кърпежи, нито, абсолютно нищо и никой не ни обръща внимание, чупим собствените си коли, туристите и те също си чупят колите. От кого зависи този път да се оправи? Пътят е републиканска пътна мрежа. Значи от Министерски съвет? От Министерски съвет, от бюджета трябва да се направи този път, обясни Георги Райнов, председател на Инициативния комитет.

"50 % поминъка на селото е от туризма, всички губим от това нещо, парите се наливат на други места, забравени сме от Бога, едва ли не", поясни Иво Попов, жител на Говедарци.

Повечето от блокираните в колите си туристи подкрепиха протеста на жителите на Говедарци. Имаше обаче и изнервени от факта, че протестът ще ги забави.

"Дойдохме не почивка тука и си разбихме колата. Значи не сте оттук? Не, от Бургас. И значи подкрепяте хората от Говедарци? Естествено, такива пътища, ако имаме в България трябва да караме само каруци."

"Не може да караш с повече от 15 км, много е разбит."

"Не, не го подкрепям. Защо? Защото единственият резултат е настройване един срещу друг, има пред кого да протестират. А вие откъде сте? От Варна."

Протестиращите поискаха Министерският съвет, премиерът Орешарски и министърът на транспорта най-после да ги забележат и да намерят средства за ремонт на пътя. В противен случай протестите ще продължат.

#Мальовица #протест #Министерски съвет #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници