Плевнелиев: Актът на Съединението е акт на единно гражданско общество

Плевнелиев: Актът на Съединението е акт на единно гражданско общество
„Ние знаем, че от ръцете на всички българи се очаква да се изгради една модерна, красива и просперираща България”, посочи Росен Плевнелиев.
A A+ A++ A

Поздравявам всички сънародници за празника, нека си даваме сметка, че във времена, които се радваме на възхода и възраждането на активното гражданско общество в България, актът на Съединението е акт на единно гражданско общество“, заяви президентът Росен Плевнелиев, предава „Фокус“.

В решителния момент преди 128 години българският народ взима съдбата в ръцете си – смел, решителен и заедно с политиците, осъществява Съединението”, каза Плевнелиев.

По думите му, всички ние знаем, че актът на Съединението не ни е подарен от някоя велика сила, а е изкован от българския народ.

Знаем, че народът е този, който заедно със своите водачи и политиците задава посоката, и който успя и на международната сцена да се пребори за своята мечта за обединение“, посочи държавният глава.

Според Плевнелиев, тогава нацията е била разделена на две държави, но не е била разделена по дух, ако става въпрос за разединение, както виждаме днес.

„В момента ние не сме разделени по дух, не сме разделени в убежденията си за бъдещето на България, за една европейска демокрация, за една справедлива България, която да бъде уютен дом за всички нас. Със сигурност всички ние сме обединени около каузата, че България ще има своята дългосрочна програма за развитие с ясни приоритети. Всички ние знаме, че ако не се обединим около тях, няма да постигнем нищо“, каза президентът Плевнелиев.

Той пожела на нацията обединение по тези големи теми – дългосрочна програма за развитите, европейски ценности и ясна визия.

Ние знаем, че от ръцете на всички българи се очаква да се изгради една модерна, красива и просперираща България”, посочи Росен Плевнелиев.

#България #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници