83-ти ден протестиращи срещу правителството: Краят се вижда

83-ти ден протестиращи срещу правителството: Краят се вижда
83-ти ден протестиращите искат оставката на правителството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 400 души са се събрали на протест от сградата на Президентството до сградата на Националната галерия, предаде агенция „Фокус". Те скандират „Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Полицейското присъствие в района е силно засилено.

Протестиращите развяват български знамена, свирят на свирки, тупат на барабани. Част от лозунгите им гласят "Краят се вижда", "Нова конституция", "Предсрочни избори веднага", "Оставка". Повечето от протестиращите и тази вечер са дошли с колела и домашни любимци. На площад "Независимост" движението е блокирано.

Полицейското присъствие в района е силно засилено. По-рано по време на протеста Едвин Сугарев представи новата си стихосбирка "Подли времена" пред сградата на Президентството.

Депутатът от гражданската квота на БСП Христо Монов, който преди малко повече от два месеца нарече протестиращите интернет лумпени, беше освиркан и залят с вода на излизане от бившия партиен дом. Янаки Стоилов също бе изпратен с освирквания на илизане. Всеки, напускащ сградата, е силно освиркван.

#Едвин Сугарев #протести Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници