М. Грей: В предстоящия доклад на ЕК България не е „проблемен случай“

М. Грей: В предстоящия доклад на ЕК България не е „проблемен случай“
Според говорителя на ЕК Марк Грей България не е „някакъв проблемен случай“. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

„В предстоящия доклад на ЕК за България в края на годината ще има и някои политически оценки, но комисията не приема страната като „някакъв проблемен случай“, каза пред БНР говорителят на комисията Марк Грей пред БНР.

„Смятам, че докладът сам по себе си ще е част от този процес на изясняване как продължаваме занапред. В този доклад, който още не е написан, ние ще трябва да вземем решение. Засега няма решение за съдържанието му, но повече от логично е, че, след като дадохме на България допълнително време да покаже резултати, ще трябва да направим някои политически оценки“, казва Грей.

„Имаме наистина уникална ситуация с мониторинговия механизъм, всички знаем това, но гледайки напред, очаквам да работим с България по същия начин, по който работим с другите държави. Честно казано, не виждам значителен проблем с България през следващата година. Разбира се, напредъкът в сферите правосъдие и вътрешни работи трябва да бъде оценен.

Надяваме се да можем да отчетем някакви значими постижения“, посочи Грей. „От гледна точка на Брюксел ние не гледаме на България като на някакъв проблемен случай, на който ще трябва да отделим специално внимание през следващите 6 или 12 месеца“, добави говорителят на ЕК.

#Марк Грей #механизъм #България #доклад #ЕК #случай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници