Още 370 000 лв. по европейските програми прибрала пиарката на Мирослав Найденов

Още 370 000 лв. по европейските програми прибрала пиарката на Мирослав Найденов
Срещу солидната сума младата пиарка ще организира 13 еднодневни семинара за 500 служители на ръководни позиции, които ще се обучават на „безопасност и здраве при работа“. Снимка: „Банкеръ“
A A+ A++ A

Още 370 000 лв. по европейските програми прибра тихомълком любимата пиарка на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, след като взе 50 000 лв. за поддръжката на профилите на Програмата за развитие на селските райони в социалните мрежи, съобщава „Банкеръ“.

Фирмата БММС на 26-годишната Кристина Спасова е спечелила обществена поръчка на Главна инспекция по труда за цитираната сума. Парите са от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

Пиарката ще трябва да организира семинари по проект „Превенция за безопасност и здраве при работа“. Търгът е обявен в последните дни на правителството на Бойко Борисов - на 27 февруари, а дни по-късно са направени и промени в критериите за подбор. В крайна сметка БММС успява да пребори другите двама кандидати и на 23 май, вече по време на служебния кабинет, Спасова подписва договора си с Инспекцията по труда.

Срещу солидната сума младата пиарка ще организира 13 еднодневни семинара за 500 служители на ръководни позиции, които ще се обучават на „безопасност и здраве при работа“. Наред с това екипът на Спасова ще трябва да подготви още 13 двудневни семинара за 800 души, 30 двудневни сбирки за 1000 човека, както и да отпечата 30 информационни брошури за „оценката на риска“.

Други 22 000 лв. приближената на Мирослав Найденов ще прибере за организиране на събития, свързани развитието на туризма в Етрополе, в Правец и Тетевен. Парите за проекта „По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара планина“ идват по Оперативна програма „Регионално развитие“. Търгът е пуснат на 11 март, а договорът между БММС и Община Етрополе е сключен на 2 август. Сега Спасова ще се заеме с по-сладката част от поръчката, разделена в две обособени позиции. Младата пиарка ще организира тридневно пътуване за около 30 души, между които представителите на водещи български и международни туристически агенции и туроператори, журналисти и автори на пътеводители. Фирмата ще подготви и няколко туристически форума, конференции и работни срещи, с което работата й се изчерпва.

БММС е наследник на прочутата вече „Кей Ем Ком“, също собственост на Кристина Спасова, с която бе сключен скандалният договор за създаването на профили на Програмата за селските райони във Фейсбук и Туитър. Изненадващо на 25 февруари тази година (седмица след като Мирослав Найденов пуска новата процедура за поддръжка на профилите в социалните мрежи) собственик на „Кей Ем Ком“ става „Бългериан мениджмънт енд маркетинг къмпъни“ с представител Кристина Спасова. Десет дни по-късно „Кей Ем Ком“ е преименувана на БММС.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници