Цветанов: Позицията на Вигенин за Сирия е напълно неадекватна

Цветанов: Позицията на Вигенин за Сирия е напълно неадекватна
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Позицията на българския външен министър Кристиан Вигенин по проблема „Сирия" е напълно неадекватна на ситуацията, тя е доста пасивна и хаотична. Това коментира в Кърджали зам.-председателят на ГЕРБ и ексвътрешен министър Цветан Цветанов, цитиран от "Стандарт".

Той подчерта, че ще призоват още в първия ден от работата на парламента да бъде изслушан министър председателят Пламен Орешарски за това каква е подготовката на страната ни да поеме бежанска вълна, която се очаква евентуално да залее Стария континент.По думите на Цветанов през последните седмици има все повече задържани бежанци, които влизат в Европа през Гърция или България.

„Проблемът с бежанската вълна е от 2-3 месеца, но никой не говореше за това, което трябва да се направи. Страната ни е член на ЕС и тя е длъжна да приеме всички, които се нуждаят от подкрепа, но трябва да имаме условия за това", каза Цветанов.

Той припомни, че с пари от Шенген са изградени два бежански лагера в Любимец и Пъстрогор, но местата вече в тях са запълнени. Бившият вътрешен министър не изключи необходимостта от създаване на палаткови лагери и категорично настоя за предприеме бързи и адекватни действия от правителството.

#Цветан Цветанов #Кристиан Вигенин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници