Цветлин Йовчев: Създаден е Оперативен щаб в МВР по повод кризата в Близкия Изток

Цветлин Йовчев: Създаден е Оперативен щаб в МВР по повод кризата в Близкия Изток
Със заповед на министър-председателя от днес ще бъде създаден Оперативен щаб по отношение на кризата в Близкия Изток. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след извънредното заседание на Съвета по сигурността към Министерс
A A+ A++ A

Със заповед на министър-председателя от днес ще бъде създаден Оперативен щаб по отношение на кризата в Близкия Изток. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след извънредното заседание на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

Йовчев обясни, че щабът ще е с две нива на управление – първото ниво ще е в МВР, а второто ще е на тактическо ниво – на територията на Елхово и Хасково. Те ще имат за цел да създадат необходимата организация да наблюдават и управляват процесите по наблюдение на държавната граница и настаняването на бежанци.

„Като най-голям риск оценяваме възможността от възникване на хуманитарна криза вследствие на бежанска вълна от Сирия. Затова има конкретни мерки, които ще предприемем веднага. Мерките са в три посоки. На първо място – засилване на наблюдението на държавната граница.

На второ място – мерки, свързани с конкретни действия и организация по настаняването и осигуряване на условия за бежанците в България.

На трето място – мерки, които ще доведат до намиране на механизми за получаване на помощ по отношение на настаняване на бежанци на наша територия и по отношение на осигуряване на необходимото за пребиваването им”, обясни вътрешният министър.

#Сирия #бежанска вълна #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници