Чака ни бурна политическа есен, обяви Цветанов

Чака ни бурна политическа есен, обяви Цветанов
Чака ни бурна политическа есен, обяви Цветанов.
A A+ A++ A

„Чака ни бурна политическа есен. ГЕРБ започва подготовка за предсрочни парламентарни избори. Колкото по-скоро са те, толкова по- добре за държавата". Това каза в Кърджали зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Стандарт".

Бившият вътрешен министър обясни, че визитата му в региона е част от обиколката му в страната преди активния политически сезон. На срещата с актива в Кърджали участваха народният представител от района Цвета Караянчева и екс областният управител Иванка Таушанова.

Цветанов подчерта, че ГЕРБ вече са в пълна солидарност с всички протестиращи, които настояват за оставката на кабинета „Орешарски" . По думите му не може да остане на власт правителство, което с първите си стъпки е предизвикало масови протести, а седмици по –късно е било принудено да сложи ограждения на сградата на парламента.

„В ГЕРБ няма отлив на членове. Напротив в малките населени места има желаещи да влязат в партията", категоричен бе Цветанов. Той подчерта, че вече вървят масови политически чистки в районите, където ДПС и БСП управляват заедно, например, в горския сектор. Зам.-председателят увери, че партия ГЕРБ ще помогне на потърпевшите с юридическа помощ за връщането им отново на работа.

По думите му на доста места в Родопите подписката на гражданите в подкрепа на правителството е манипулирана като в много от листовете, под които се подписвали хората, било записано, че дават подкрепата си за евтин ток, за помощи за тютюна, за спасяване болницата в Девин.

Зам.-председателят на партия ГЕРБ обясни, че той и Бойко Борисов няма да участват в парламентарните комисии, защото ще продължат срещите си по регионите с членовете и симпатизантите. Вторият човек в партията обясни, че са готови да си сътрудничат с Реформаторския блок и в това няма нищо неестествено, защото са от голямото семейство на ЕНП.

„Парламентарната група на ГЕРБ, когато стартира есенната сесия, ще призовем - да бъде изслушан министър-председателят по темата Сирия и каква е готовността на правителството за реакция. Знаем от медиите, че ще има заседание на Съвета за сигурност с премиера, но Парламентарната група на ГЕРБ ще настоява в първия ден от заседанието на парламента да бъде изслушан министър-председателя по тази важна тема, която вълнува в момента цяла световна общественост, а ние сме пряко засегнати от региона и близостта и имиграционния поток, който може да се засили към България", каза още Цветанов.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници