Сакскобургготски: Медийните престрелки не са градивни

Сакскобургготски: Медийните престрелки не са градивни
Намирам, че да се водят медийни престрелки не е най-градивното, защото това само притеснява всички, изнервя и в крайна сметка не се постига нищо. Това каза бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Намирам, че да се водят медийни престрелки не е най-градивното, защото това само притеснява всички, изнервя и в крайна сметка не се постига нищо. Това каза бившият премиер Симеон Сакскобургготски във връзка с вътрешнополитическата ситуация в страната. Той присъства на церемония в Музея на съобщенията, на която беше представена пощенска марка в памет на цар Борис III.

Тази година се навършиха 70 години от смъртта на Царя Обединител, който почина на 28 август 1943 г.

Симеон Сакскобургготски разкритикува липсата на диалог между гражданското общество и институциите. "Да се вслушаш в идеите на другия, всеки да отстъпи по малко, мисля, че така се постигат много повече неща, отколкото с реплики-контрареплики, демонстрации-контрадемонстрации", изтъкна Сакскобургготски.

"Обществото навсякъде е изправено пред изпитания предизвикателства, не сме единствените, слава богу. Но намирам, че да се водят медийни престрелки не е най-градивното, защото това само притеснява всички, изнервя и в крайна сметка не се постига нищо", заяви бившият премиер.

Според него всеки един трябва да се опита да допринесе с нещо добро. "Можете да си представите ефекта върху седем милиона души, които са готови да имат подобно поведение вместо всеки да гледа как да е последната дума и как да си наложи мнението", посочи той.

Според него щом има напрежение и не се постига нищо, трябва да се направи нещо по-градивно. Сакскобургготски заяви, че не е имал намерение да взема страна с коментара си от миналата седмица за вътрешнополитическата ситуация в страна, а се е опитал да погледне обективно и с едно око към Запада, където има дадени неща, които не са приети.

По БГНЕС

#Борис III

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници