Министерството на културата е готово с отчета си за първите 100 дния

Министерството на културата е готово с отчета си за първите 100 дния
Министерството на културата е готово с отчета за първите сто дни, каза министър Стоянович. Снимка: www.webcafe.bg
A A+ A++ A

„Министерството на културата е готово с отчета за първите сто дни“, каза министър Петър Стоянович, който наблюдава военното учение на полигона край Шабла, предаде Радио „Фокус” - Варна.

Министърът посочи, че през следващата седмица експертите на министерството са готови да предадат доклада с отчета на премиера Пламен Орешарски. По отношение на реформата при сценичните изкуства и по-конкретно – театъра, Стоянович подчерта, че тя ще продължи в посока удовлетворяване на интересите, както на театралната гилдия, така и на желанията и потребностите на публиката.

Министърът каза, че е важно да се имат предвид конкретните обстоятелства на всеки отделен театър във всеки отделен град в страната. „Едни са проблемите на Народния театър „Иван Вазов” например, а съвсем други са проблемите и желанията на по-малките театри в областните центрове”, отбеляза Стоянович.

Той каза, че по подобен начин стои и въпросът с музеите в страната. Стоянович подчерта, че в по-големите и добре управлявани общини в България, като Бургас например, няма праг в развитието на културните институции, още повече, че много често местните власти сами ги финансират, а в по-малките общини, към някои културни институции няма интерес.

#Петър Стоянович #публика #театър #музеи #институции #гилдия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници