Мая Манолова: Протестите ще разчитат на режисьорите

Мая Манолова: Протестите ще разчитат на режисьорите
„Автентичната енергия на протестите след три месеца се поизчерпа и сега ще се разчита на организаторите и режисьорите". Това заяви заместник- председателят на Народното събрание Мая Манолова пред БНТ.
A A+ A++ A

„Автентичната енергия на протестите след три месеца се поизчерпа и сега ще се разчита на организаторите и режисьорите".

Това заяви заместник- председателят на Народното събрание Мая Манолова пред БНТ.

Според нея е нормално опозиционната партия да се върне в парламента и да използва целия парламентарен инструментариум, за да оправдае вота на избирателите си. Тя поясни, че много би искала да види ГЕРБ в ролята на коректив.

„Досега те не искат да приемат реалността, че са опозиция и да се държат като такава. Няма никакви задкулисни договорки с ГЕРБ – никой от БСП не преговаря с тях и заявка за избори през май от страна на БСП е абсурдна", каза още Манолова, според която правителството трябва да продължи да работи.

След като във вторник от партията на Борисов обявиха, че обмислят да попълнят незаетите места в парламентарните комисии, днес социалистката ги посъветва да овладеят този си апетит.

„За първи път на опозицията са оставени зам.-председателски места в комисии, но за председателски места в 1/3-та от комисиите няма как да претендират. Като се има предвид как бойкотираха парламента – ту влизаха, ту излизаха, няма как да се има доверие на подобна група", смята Манолова.

Колкото до рокадите в изпълнителната власт, Манолова коментира, че те са изключителен приоритет на правителството и в никакъв случай не става въпрос за чистка. Тя припомни направените от ГЕРБ промени при началото на техния мандат.

„Спомнете си как стартира ГЕРБ – поголовно без никакви обяснения бяха изметени шефовете в редица отрасли, в земеделието, в околната среда, в МВР, без да се задават въпроси. Тези хора, които сега се сменят, по какъв начин бяха назначени – това не са ли политическите назначения на ГЕРБ?", попита Манолова.

И зададе въпроса дали политически назначения от предишното управление могат да работят лоялно за настоящето правителство.

#Мая Манолова #ГЕРБ #Народно събрание #комисии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници