СГС остави в ареста румънския шофьор, предизвикал катастрофата на АМ "Хемус"

СГС остави в ареста румънския шофьор, предизвикал катастрофата на АМ "Хемус"
Софийски градски съд остави в ареста румънския шофьор, предизвикал с цистерната си верижна катастрофа в понеделник на пътен възел "Яна". При инцидента загинаха двама души. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският градски съд остави в ареста румънския шофьор, предизвикал с цистерната си верижна катастрофа в понеделник на пътен възел "Яна". При инцидента загинаха двама души, предаде БГНЕС.

Несъобразена с пътната обстановка скорост на тежкотоварния автомобил с румънска регистрация е причина за тежката катастрофа на стария път на магистрала "Хемус". Това показаха събраните до момента данни на разследващите инцидента.

Водачът на цистерната - 45-годишен румънски гражданин, беше задържан след катастрофата за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343 от Наказателния кодекс. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 343, ал.4 от НК.

При катастрофата двама загинаха на място, а петима са настанени в болнични заведения след тежката катастрофа на пътен възел "Яна". Двама от пострадалите бяха изписани в четвъртък.

При тежкия пътен инцидент се сблъскаха три ТИР-а и четири леки коли. По-късно под един от камионите бе открит електромобил.

#Софийски градски съд #Яна #катастрофа #Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници