Граждани отбелязват един месец от инициативата „За нов обществен договор“

Граждани отбелязват един месец от инициативата „За нов обществен договор“
Точно един месец се навършва в четвъртък, откакто бе отправена първата официална покана за среща на гражданите, които подкрепят правителството на Пламен Орешарски с президента Росен Плевнелиев. Снимка: radiosofia.bnr.bg
A A+ A++ A

Точно един месец се навършва в четвъртък, откакто бе отправена първата официална покана за среща на гражданите, които подкрепят правителството на Пламен Орешарски с президента Росен Плевнелиев, съобщават от гражданската инициатива "За нов обществен договор", предаде БГНЕС.

Те настояват да бъдат приети от държавния глава и да му представят 18-те си искания. Същевременно недоволните от президента обявиха, че присъствието пред сградата на "Дондуков" 2 продължава и на 22 август, точно в 12:00 ч., докато президентът не изпълни конституционните си задължения и не обяви публично, защо излъга целия български народ, като не спази дадените обещания от предизборната си програма.

В рамките на поредния протест, защитниците на кабинета "Орешарски" ще продължат да настояват за свикване на национална Кръгла маса и за нов Обществен договор между власт, граждани и партии.

#Росен Плевнелиев #искания #задължения #договор #програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници