Греков: Земеразделянето е изключително сериозен проблем

Греков: Земеразделянето е изключително сериозен проблем
Министър Греков отбеляза, че проблемите са общи за всички земеделски производители - зеленчукопроизводители, животновъди и трайни насаждения. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

“Голяма част от проблемите са общи за всички земеделски производители - зеленчукопроизводители, животновъди и трайни насаждения. В района Струмяни, Благоевград, Петрич, Сандански, изключително сериозен проблем е земеразделянето”, каза в интервю за агенция „Фокус” министърът на земеделието и храните Димитър Греков.

„Много от хората се оплакваха от начина на разделяне на земята, както и застъпването на земеделските площи. Има устройствен план, който се приема от по-голяма част от хората, но една малка част не го приемат и не може да се въведе. Това е един от по-различните проблеми на този регион”, допълни министърът.

Греков отбеляза, че „нямаме точна представа за площите, които се обработват, за оранжерийните площи и за културите, които се отглеждат, сортовия състав, времето, за което се отглеждат и времето, за което се предлагат на пазара. Това не ни дава възможност да планираме излизането на продукцията на пазара, както и възможност тези хора да получат необходимите средства”.

#Димитър Греков #пазара #проблем #храните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Акценти

Инбет Казино